Gyors és Egészséges: Az Air Fryer Sütő 1.rész
Mi is az Air Fryer?
Az air fryer egy olyan konyhai eszköz, amely levegőt használ arra, hogy megsüsse az ételeket, hasonlóan a hagyományos sütéshez, de lényegesen kevesebb olaj használatával. Ezáltal az ételek olyan ropogósra és aranybarnára sülnek, mintha hagyományos fritőzben készült volna, de mivel kevesebb zsiradékot használunk egészségesebbek a benne készült finomságok. Az air fryer gyakran használt eszköz azok körében, akik egészségesebben szeretnének étkezni, vagy akik szeretnék csökkenteni az olajfelhasználást az ételek készítése során.
Hogyan működik egy légsütő?
Az air fryer úgy működik, hogy a forró levegőt nagy sebességel keringeti az étel körül, így a benne készült finomság kívül ropogós, belül szaftos lesz.
Mik az air fryer előnyei?
A levegővel sütés elsődleges előnye, hogy kevesebb olajat használunk, ami segíthet a zsír- és kalóriaszegényebb ételek elkészítésében, mint a hagyományos mélysütésnél. Ha asztali légsütővel vagy légsütő funkcióval rendelkező készülékkel rendelkezik, íme néhány előny, amelyet élvezhet:
- Ropogós eredmény – A légsütő folyamatosan ropogós eredményeket biztosít anélkül, hogy a hozzávalókat a tésztába kellene bevonni vagy olajba meríteni.
- Rohanás nélkül tápláló ételeket enni úgy, hogy a család apraja-nagyja szívesen és jóízűen eszik? Ennek a kivitelezésében lehet tökéletes társ egy COSORI forrólevegős sütő!
- Egy hagyományos fritőzhöz képest akár 90%-kal kevesebb zsiradékra van szükségünk ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapjunk.
Egy recept tipp a közelgő húsvétra :-)
Sonka sárgabarackos és barnacukros mázzal
Forrás: cosori.hu
HOZZÁVALÓK
- 165 gramm sárgabarack konzerv
- 85 gramm méz
- 50 gramm barna cukor, finomítatlan
- 60 gramm dijoni mustár
- 43 gramm sótlan vaj
- 1 előfőzött, bevagdosott sonka (2-3 kilogramm), szükség esetén az edény méretére vágva
- 1 konzervnyi 100%-os lében lévő ananász (567 gramm)
- 236 milliliter víz
ELKÉSZÍTÉS
1. KEVERJÜK össze a barackbefőttet, a mézet, a barna cukrot, a dijoni mustárt és a sótlan vajat egy kis lábasban. Forraljuk fel a keveréket és főzzük 1 percig, folyamatosan kevergetve, majd vegyük le a tűzről.
2. HÚZZUK szét a sonkaszeleteket a bevágott részeknél, hogy a rákent máz majd jól beivódhasson a sonka belsejébe. A máz nagy részével kenjük be az egész sonkát, a bevágásoknál is, a negyedét pedig tegyük félre.
3. TEGYÜK az ananászdarabokat, az ananászlevet, a vizet a COSORI SLOW COOKER edényének az aljába.
4. KÉSZÍTSÜNK alufóliából 2 hosszú, egyenként 63 centiméteres lapot, majd hajtsuk mindkét lapot hosszában egy hosszú, vékony darabra. Helyezzük a hosszú lapokat keresztben a fazék belsejébe, és a végeket hajtsuk át a felső szélén. Így a sonka főzés után könnyen kivehető lesz.
5. TEGYÜK a sonkát a vágott felével az edénybe. Hajtsuk a sonka fölé a szélére hajtogatott fóliát.
6. ZÁRJUK le a Cosori Slow Cooker fedelét.
7. VÁLASSZUK ki a Lassúfőzés, SLOW COOK funkciót, majd nyomjuk meg a Start gombot.
8. FŐZZÜK, amíg a sonka teljesen meg nem puhul.
9. VEGYÜK ki a sonkát, majd helyezzük egy tálcára. Kenjük meg a maradék mázzal, majd a Cosori Air Fryer-ben 2-3 percig süssük, amíg a szélei megbarnulnak és karamellizálódnak.
10. TÁLALJUK a sonkát, öntsük rá a maradék levet a Slow Cooker-ből, hogy a sonka extra puha maradjon és fogyasszuk el, amíg meleg.
A következő részekben további receptekkel és ötletekkel folytatom, hogy még több inspirációt adjak az air fryer használatához.
Ne maradj le a következő részekről, és fedezd fel, hogyan válhat az air fryer a kedvenc konyhai eszközöddé!
Ha van kedvenc air fryer recepted vagy ötleted, ne habozz megosztani velünk a kommentben!
Engedjetek meg nekem pár ajánlást így a blogom végén!
Hírlevél